logo

Artglas is een geautoriseerd dealer van 3M glasfolies (www.3m.be/raamfolie)

 

3M-glasfolies bieden oplossingen op het gebied van energiebesparing, klimaat, veiligheid en discretie. 3M biedt een complete lijn zonwerende-, glasisolerende-, kleur-, blinderings-, veiligheids- en combinatiefolies aan waarmee het uitzicht behouden blijft.

 

Zonneblinden en airco worden overbodig

 

Wanneer u de kwalijke effecten van de zon - zoals schittering, uv-straling en zonnewarmte - wil buiten houden, dan plaatsen we zonwerende raamfolies van 3M. Op die manier worden zonneblinden en airco overbodig, omdat deze transparante glasfolie de stralingswarmte van de zon volledig weert en uw huis koel houdt, ook zonder airco. Een flinterdunne metaallaag weerkaatst namelijk het infrarood, waardoor de warmte trager wordt opgebouwd. Afhankelijk van het type folie, houdt deze de warmte tegen tussen 50 en 85%.

 

Ook de strijd met de uv-stralen wordt erdoor aangegaan, waardoor je interieur langer nieuw blijft. Het licht kan wel vrijelijk naar binnen, zodat je planten er absoluut geen hinder van ondervinden. Een bijkomend voordeel is dat in geval van glasbraak de scherven bij elkaar worden gehouden.

 

Bovendien heeft de folie zelf een erg lange levensduur. Hoe lang de folie precies meegaat, is afhankelijk van het type, het soort glas en de omgeving waar hij geplaatst is. Toch mag je uitgaan van vijftien jaar en langer. De voordelen mogen dan wel overduidelijk zijn, de folie zelf – met een ‘dikte’ van 0,1 mm – merk je amper op. De zichtbare lichtreflectie is zeer beperkt en het buitenaanzicht straalt een uniforme en neutrale look uit.

 

De installatie gebeurt aan de binnenkant van bestaande ruiten. In principe kan dat op elk glastype. U kunt de folie wel niet zelf plaatsen, daar zijn echte vaklui voor nodig. Reiniging gaat eenvoudig met wat vloeibaar afwasmiddel in water, een zachte doek of een synthetische spons.

 

zwembad Bree RE15

Website by Infoweb